Tkanica za 1000 žena

U okviru svečanosti povodom predstavlјanja NALED-ove Sive knjige i dodele priznanja „Reformator godine”, Potpredsednica Vlade Srbije i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović je nosila tkanicu u znak podrške ženama sa sela koje u okviru inicijative „1000 žena” izrađuju tradicionalne rukotvorine Srbije.

Na području grada Beograda je sprovedena obuka za 18 nezaposlenih žena, od kojih za 9 polaznica u tehnici veza i zlatoveza, odnosno 9 polaznica obuke ručnog tkanja, a na izložbi je prikazan programa poslovnih poklona i suvenira Etno mreže koje su polaznice učile da izrade tokom obuke. Kroz obuku i radno osposobljavanje, polaznice dobijaju šansu da u kontinuitetu ostvaruju prihode kroz otvaranje zanatske radnje ili angažovanje u zanatskim udruženjima na lokalu i kvalifikuju se za uključivanje u inicijativu „1000 žena“ i druge razvojne programe, u saradnji s Etno mrežom i NALED-om.

Na izložbi je upućen poziv državnim institucijama i privredi da odgovorno kupuju i kao novogodišnje poklone za svoje poslovne partnere izaberu rukotvorine iz programa Etno mreže.

tkanica-za-1000-zena-2.jpg
tkanica-za-1000-zena-3.jpg
tkanica-za-1000-zena-4.jpg
tkanica-za-1000-zena-5.jpg
tkanica-za-1000-zena-6.jpg
tkanica-za-1000-zena.jpg