„Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“ u Sremskoj Mitrovici

Okrugli sto na temu zaštite porekla i kvaliteta zanatskih i autentičnih proizvoda, kao i uspešnog rada udruženja, održan je u Sremskoj Mitrovici u sredu, 10. novembra. Na skupu je bio veliki broj predstavnika lokalnih udruženja, lokalne turističke organizacije, gradske uprave, ali i mediji.

Govornici na okruglom stolu „Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“ bili su Jovanka Šovljanski, predsednica udruženja „Etnodom Gorocvet“ iz Inđije i Nemanja Sarač, predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji su preneli svoja iskustva o značaju saradnje između različitih aktera na lokalu.

U saradnji sa institucijama i učesnicima projekta iz Sombora i Bele Palanke, biće definisane konkretne mere i programi koje institucije na lokalu mogu da ponude kao podršku za dalji razvoj ovog sektora (podršca u nabavci opreme, zaštite porekla, dizajna i pakvanja). Pored toga, u nastavku projekta udruženja će dobiti priliku da se prijave za programe podrške: obuka za nastup na društvenim mrežama, pisanje projekata, kao i dizajn i prezentacija proizvoda.

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koarci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“ koji finansira Evropska unija.

 

sm.jpg
sm1.jpg
sm6.jpg
sm7.jpg
sm 3.jpg
sm 2.jpg