Priznanje Evrokorak

U okviru sedme akcije „Ljudi za novo vreme – izbor ličnosti godine“ koju tradicionalno organizuju Puls radio iz Pirota i medijska kuća Ani press uz podršku lokalne samouprave, dodeljene su nagrade za istaknute sugrađane i odabrane predstavnike institucija i organizacija koji doprinose boljem kvalitetu života i pozicioniranju opštine Pirot u javnosti. Građanima Pirota, koji su se u velikom broju okupili na svečanosti u sali Kluba Vojske Srbije, predstavlјeni su dobitnici priznanja koji su tokom protekle godine prema mišljenju lokalne zajednice, dali najveći doprinos razvoju i promociji Pirota.

Priznanje „Evrokorak” dodeljeno je Violeti Jovanović za kontinuirani doprinos unapređenju privrednog ambijenta u Pirotu što je potvrđeno regionalnim sertifikatom o povoljnom poslovnom okruženju čiji je opština zaslužni nosilac, kao i aktivnim učešćem predsednika opštine Pirot u Upravnom odboru NALED-a. Priznanje se dodeljuje i za napore u promociji autentičnih lokalnih brendova, pre svega pirotskog ćilima u saradnji s lokalnom zadrugom za očuvanje pirotskog ćilimarstva „Damsko srce“. Nagrađenima je uručen tzv. Pirotski pehar koji predstavlja mali ram i ćilim u procesu izrade.

Dodatna priznanja u ovoj kategoriji dobili su ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar privrede, Željko Sertić, direktor kompanije Tigar Tyres, Geri Šajde, i nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Dragan Atanasov.

smrtovnice Osmrtnice