Mala škola rukotvorina

U saradnji nedeljnika „Blic žena“ i Udruženja Etno mreža u prostoru Mixer house-a u Beogradu održana je jednodnevna mala škola rukotvorina u tehnici veza.

Prethodnih nekoliko nedelja „Blic žena“ je svojim čitateljma predstavila malu školu rukotvorina i rad Etno mreže. Kroz interesantne rubrike o modernim a tradicionalnim odevnim predmetima iz našeg asortimana, životnim pričama o našim članicama i intenzivnim predstavljanjem male škole rukotvorina uspeli smo da zainteresujemo veliki broj žena iz cele Srbije za radionice u tradicionalnim tehnikama. Interesantno je istaći da se nakon objavljivanja prvog poziva za malu školu rukotvorina, u roku od 24 sata prijavio velik broj žena i svi kapaciteti za učešće na radionicama su bili popunjeni.

Na prvoj radionici na temu veza učestvovalo je preko 80 žena iz Beograda, Smedereva, Mladenovca, Šapca, Zrenjanina i ostalih mesta širom Srbije. Dobrodošlicu svim učesnicama poželela je gospođa Ružica Mevorah, glavna i odgovorna urednica Blic žene, koordinatorka Etno mreže Sofija Arsić je predstavila dosadašnji rad Etno mreže, a dizajnerka Dušanka Botunjac je predstavila interesantne detalje vezane za ovu tehniku i uobičajene motive.

Radionica je uspešno završena i proglašene su najuspešnije polaznice, a mnoge učesnice su izrazile zainteresovanost za učešće na obukama Etno mreže kako bi savladale tehniku veza u celosti.

smrtovnice Osmrtnice