Tradicionalne rukotvorine u centru Beograda

Београд, 2. април - У Београду је јуче почео са радом едукативни центар Етно мреже у којем ће домаћи и страни туристи, као и сви поштоваоци традиције бити у прилици да уживају у аутентичним српским рукотворинама. У сарадњи са стручњацима Факултета примењених уметности и уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији у самом центру Београда, Бранковој улици број 10, креиран је амбијент који ће посетиоцима дочарати праву етно причу и традиционалне вредности.

У овом простору одвијаће се и обука у техникама старих заната које Етно мрежа негује и чува од заборава – ткање, плетење, пустовање вуне, нецање, вез, златовез. Сви заинтересовани могу да се пријаве путем телефона или директно у овој својеврсној етно галерији, а прве групе су већ формиране и едукација почиње ускоро.

Љубитељи традиције овде ће моћи да погледају рукотворине жена из целе Србије – традиционални српски пешкир, кошуљу, производе од пустоване вуне, ткане торбице за пасош и флашу, торбе за лаптоп, тканице, обележиваче за књиге, као и керамичке посуде за оловку и многе друге. Ови одевни предмети, сувенири и предмети за ентеријер инспирисани су аутентичним српским мотивима.

У новом простору изложена је и нова пролећна колекција производа Етно мреже.

smrtovnice Osmrtnice