Prijem u čast odlazeće ambasadorke Australije

U saradnji sa gradom Beogradom i uz podršku gradova Sombora, Pirota, Sremske Mitrovice, Loznice, Novog Pazara i NALED-a, Etno mreža je organizovala svečani prijem u znak zahvalnosti ambasadorki Australije Džuliji Fini za nemerljiv doprinos očuvanju kulturnog nasleđa i ekonomskom osnaživanju žena.

Tokom pet godina provedenih u Srbiji, ambasadorka Australije Džulija Fini bila je jedan od najvećih promotera kulturnog nasleđa Srbije, očuvanja tradicionalnih zanatskih tehnika i ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim krajevima. O tome svedoči više od 40 događaja, konferencija, radionica, tkačkih kolonija i izložbi koje je organizovala zajedno s Etno mrežom i NALED-om i više desetina sa gradovima u unutrašnjosti.

Ovom prilikom ambasadorki je uručen orden Etno mreže za doprinos očuvanju kulturnog nasleđa Srbije i promociji tradicije u službi lokalnog razvoja i zapošljavanja žena i mladih. Detalј izrađen tehnikom zlatoveza predstavlјa motiv koji se nalazi na pervazu oltarskog prozora Bogorodičine crkve u Studenici pod zaštitom UNESCO-a.

prijem-u-cast-odlazece-ambasadorke-australije-1.jpg
prijem-u-cast-odlazece-ambasadorke-australije-2.jpg
prijem-u-cast-odlazece-ambasadorke-australije-3.jpg
prijem-u-cast-odlazece-ambasadorke-australije.jpg