Svečana dodela sertifikata u Palati Srbija

Etno mreža je, u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta i Nacionalnom službom za zapošljavanje, uspešno sprovela obuku tkanja, veza-zlatoveza i necanja za 106 nezaposlenih žena iz 9 opština.

Ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđеvić svеčano jе uručio sеrtifikatе polaznicama kojе su uspеšno završilе obukе za zanimanja koja sе ubrajaju u dеficitarna u Rеpublici Srbiji. Tom prilikom je istakao da sprovođеnjе mеra aktivnе politikе zapošljavanja, uključivanja tеžе zapošljivih lica na tržištе rada, ulaganjе u ljudski kapital i smanjеnjе nеzaposlеnosti na nivo ispod 10 procеnata, spadaju u prioritеte Vladе Rеpublikе Srbijе u narednom periodu.

Direktor NSZ Zoran Martinović je istakao da je NSZ tokom 2018. godine organizovala različite vrste obuka, ali tkanje i vez su se nametnuli po svojoj prirodi i sadržaju kao najspecifičniji, jer ova obuka pruža konkretan rezultat, sam proizvod koji prikazuje našu kulturu i tradiciju, oživljava našu kulturnu baštinu i predstavlja je ne samo u Srbiji, nego i u celom svetu.

Predsednica Etno mreže Violeta Jovanović je čestitala polaznicama na uspešno završenoj obuci i pozvala Ministra Đorđevića i direktora Martinovića da nastave i intenziviraju institucionalnu podršku nezaposlenim ženama iz ruralnih područja, kroz buduće obuke za tržište rada, zapošljavanje kroz javne radove i kreiranje drugih mera upućenih teže zapošljivim kategorijama stanovništva.

Gradonačelnik Prokuplja je obećao polaznicama obuke iz svoje opštine da će uvrstiti njihove rukotvorine u opštinske protokolarne poklone i u zvaničnu turističku ponudu grada i pozvao predstavnike ostalih opština da se uključe u ovakvu vrstu inicijativa.

Ovom događaju, pored predstavnika opština i gradova, dobitnica sertifikata i partnera, prisustvovali su i ambasadorke Slovačke i Kanade, zvaničnici UNICEF-a i visoke diplomate ambasada Norveške i NR Kine u Srbiji.

svecana-dodela-sertifikata-u-palati-srbija-2.jpg
svecana-dodela-sertifikata-u-palati-srbija-3.jpg
svecana-dodela-sertifikata-u-palati-srbija-4.jpg
svecana-dodela-sertifikata-u-palati-srbija-5.jpg
svecana-dodela-sertifikata-u-palati-srbija.jpg