„Računovodstveni protokol u internet trgovini“

U okviru projekta „Digitalizacija tradicije“ koji sprovodi Etno mreža uz podrŠku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji s NALED-om, održan je prvi u nizu seminara pod nazivom „Računovodstveni protokol u prodaji i trgovini preko interneta“.

Seminar je otvorila Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i predsednica Upravnog odbora Etno mreže, a pored nje su govorili i Biljana Lazić, knjigovođa Milojka Crnogorac iz odseka za terenske kontrole Poreske uprave, Dušan Vujović, konsultant Svetske banke kao i Ana Trbović, profesorka na Fakulteta za ekonomiju, finansije, i administraciju (FEFA).

Seminar su pohađali članovi Etno mreže - zanatska udruženja, zadruge i samostalne zanatske radnje iz cele Srbije.

Tokom radionice razgovaralo se o registraciji udruženja i preduzetnika, šiframa delatnosti, vođenju poslovnih knjiga, isplati članova, kao i plasmanu i naplati robe u maloprodaji odnosno prodaji preko interneta.

Na radionici se govorilo i o mogućnostima plasiranja rukotvorina putem web sajtova i online platformi kao i o izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju prilikom plasiranja svojih proizvoda online.

Učesnici na obuci su dobili mogućnost da razgovaraju i o svim neophodnim uslovima koje je potrebno ispuniti u postupku dobijanja znaka otvorene šake i pogodnosti koje taj sertifikat obezbeđuje.

Dogovorene su i teme za naredne radionice i predavači koji mogu da odgovore na preostala pitanja na temu internet promocije i prodaje.

radionica-racunovodstveni-protokol-u-prodaji-i-trgovini-preko-interneta-2.jpg
radionica-racunovodstveni-protokol-u-prodaji-i-trgovini-preko-interneta-3.jpg
radionica-racunovodstveni-protokol-u-prodaji-i-trgovini-preko-interneta-1.jpg
radionica-racunovodstveni-protokol-u-prodaji-i-trgovini-preko-interneta-4.jpg