„Preduzimljiva i svoja” u Somboru

Radionica pod nazivom „Preduzimljiva i svoja“ održana je u utorak u Gradskoj kući grada Sombora. Realizovana je u okviru VI tkačke kolonije u Staparu.

Radionici je prisustvovalo 23 učesnika iz Sombora, Novog Pazara, Šapca, Pančeva, Inđije, Loznice i Beograda. Među njima su bili predstavnici javne uprave, socijalne zaštite, civilnog društva, ali i žene iz zanatskih udruženja koje su u potrazi za dodatnom podrškom. Učesnicima su se na početku obratili Slađana Radin, gradska većnica za rodnu ravnopravnost i Violeta Jovanović, predsednica Etno mreže, koje su istakle važnost psihološke podrške ženama i želju da se ovakvim radionicama podstakne njihovo ekonomsko osnaživanje.

U razgovoru sa stručnim predavačima, doc dr Verom Despotović, porodičnim psihoterapeutom i specijalistom medijacije i Jovanom Ratkovićem, pedagogom i psihološkim savetnikom, učesnici su prošli kroz više tema.

Razgovaralo se o krizi izazvanoj epidemijom COVID-19 i kako je uticala na naše živote, ali i o tradicionalnim očekivanjima koja utiču na ženu da prihvati određene uloge koje su joj nametnute. Radeći u grupama, učesnici su osmišljavali i načine kako da se žene najbolje povežu na lokalnom nivou, što je bilo posebno značajno jer su prošle kroz ideje pregovaranja, zastupanja i liderstva u svojim zajednicama.   

Svi učesnici koji su ispratili program dobili su sertifikat o završenoj obuci. Ovu radionicu realizovali su Etno mreža i Grad Sombor, u saradnji sa NALED-om, a uz podršku ambasada Kanade i SAD.

IMG_5360.png
IMG_5363.png
IMG_5365.png
IMG_5368.png
IMG_5375.png
IMG_5371.png
IMG_5377.png
IMG_5383.png
IMG_5387.png