Izložna na Danima Srbije u Parizu

Izložbu Dani Srbije u Parizu, u trajanju od 14.-18.12.2007. u organizaciji ministarstva ekonomije, agencije SIEPA i trgovačke berze Pariza, otvorio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, naglasivši tom prilikom važnost aktivnije privredne razmene Srbije i Francuske.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su ambasador Srbije u Francuskoj, Predrag Simić, državni sekretar Jasna Matić, direktor SIEPA Vesna Perić, direktor TOS Gordana Plamenac, brojni predstavnici agencije SIEPA kao i predstavnici naše dijaspore. Cilj organizatora izložbe bio je, kako je navedeno u saopštenju, da parižanima predstave tradicionalnu hranu Srbije kao i tradicionalni izložbeni materijal, što uključuje i rukotvorine. Koncepcija izložbe u prelepom prostoru trgovačke berze obuhvatala je izložbu fotografija ličnosti, znamenitosti i turističkih mesta Srbije, umetničkih slika i knjiga na posebno pripremljenih belim panoima sa osvetljenjem, dok je izložba etno hrane i rukotvorina bila smeštena u tzv. etno ormarima koji je SIEPA izradila posebno za ovu priliku.

Postavka Etno mreže je bila prilagođena izložbenom prostoru u etno ormaru i zahvaljujući pakovanju i sertifikatima koji su za ovu priliku bili prevedeni i na francuski, postigla je efekte iznad očekivanih. Etno mreža je za svrhu nastupa na ovoj manifestaciji obezbedila sredstva od Ministarstva dijaspore Republike Srbije, na čemu se ovom prilikom zahvaljujemo.