Tradicija nadohvat ruke

Od utorka, 23. avgusta, u prostoru Robne kuće „Beograđanka“ (u prizemlju) biće postavljena promotivna izložba rukotvorina članica „Etno mreže“. Ova strukovna organizacija žena,čiji su radovi postali sinonim za rafiniran spoj tradicionalnih tehnika i modernog dizajna, posetiocima će, u saradnji sa kompanijom „Robne kuće Beograd“, predstaviti odevne predmete, suvenire i predmete za opremanje enterijera – radove žena iz svih krajeva Srbije. Svi predmeti koji će se naći na izložbi su ručno rađeni unikati, opremljeni adekvatnim pakovanjem i sertifikatima, a zainteresovani će moći i da kupe radove koji im privuku najviše pažnje.

S obzirom na stalni problem sa nedostatkom izložbenog prostora u glavnom gradu, kompanija „Robne kuće Beograd“ izašla je u susret članicama „Etno mreže“, jer je ovu promotivnu postavku u Robnoj kući „Beograđanka“ prepoznala kao manifestaciju značajnu za promociju tradicionalnih vrednosti i autentičnih motiva i rukotvorina.

Nakon skoro 20 godina Beograđanima su ponovo dostupni proizvodi prilikom čije izrade su oživljene stare, zaboravljene tehnike, a koji su uz pomoć dizajnera uobličeni u predmete realne upotrebne vrednosti u svakodnevnom životu. Od materijala je najviše korišćena vuna prerađena u vunovlačarskim radnjama, koja je domaći proizvod, a rukotvorine su istovremeno doprinos oživljavanju starih zanata i prilika za naše sugrađane da svoje domove ukrase tradicionalnim motivima – kaže Sofija Arsić, stručni koordinator „Etno mreže“.

Izložba će trajati do 31.marta 2012. godine.

smrtovnice Osmrtnice