Etno mreža na dobrotvornoj aukciji vina

Etno mreža je učestvovala na dobrotvornoj aukciji vina koja je održana u rezidenciji kanadskog ambasadora u Užičkoj na Dedinju. Domaćini ovog događaja bili su šef kancelarije Svetske banke Toni Verheijen sa suprugom Lesyom, i Nj.E. Ambasador Filip Pinnington i gđa Erika Pinnington, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković, vinarijom Radovanović i umetnikom Pavelom Hlajko koji je oslikao etikete. Etno mreža je pripremila izložbenu i prodajnu postavku odabranih rukotvorina i podržala dobrotvorni karakter događaja doniravši jednu azbuku u zlatovezu kao eksponat za aukciju.

Sredstvima koja su prikupljena tokom aukcije, Fondacija će finansirati izgradnju predškolske ustanove u selu Medoševac nadomak Niša, gde deca trenutno nemaju priliku za predškolsko obrazovanje.

Komad koji se našao na aukciji je kupila Nj.E. ambasadorka Australije, Džulija Fini, pokrovitelj i prijatelj Etno mreže.

Nj.E. Majkl Devenport je sa izložbe poneo svoj primerak ćirilice koja je u protokolu Vlade Republike Srbije ocenjena kao izuzetan diplomatski poklon za strane zvaničnike.

smrtovnice Osmrtnice