Godišnja skupština Etno mreže

Danas je održana godišnja skupština Etno mreže kojoj je prisustvovala većina članica udruženja sa predstavnicima iz Negotina, Bele Palanke, Kladova, Velikog Gradišta, Bora, Kikinde, Inđije, Beograda i Odžaka.

Na početku skupštine predstavljen je izveštaj o radu Etno mreže za 2014.godinu, kao i program rada za tekuću godinu nakon čega su prisutne članice predstavile rezultate rada njihovih udruženja. Tokom 2014.godine Etno mreža se pozicionirala kao sagovornik institucijama na temu podrške ženama u ruralnim područjima i očekuje se da ti napori ove godine daju rezultat kroz veća sredstva za podršku delovanju udruženja i nove javne radove za snabdevanje institucija rukotvorinama za protokolarne poklone. Većina članica Etno mreže uživa podršku lokalne samouprave koja se ogleda u obezbeđenju prostora za radionicu, učešću na lokalnim i republičkim manifestacijama i sajmovima, a neretko i sredstvima za programske aktivnosti i podršci u plasmanu proizvoda za potrebe opštinske reprezentacije.

U nastavku sednice je izglasan i novi upravni odbor udruženja u sastavu: Sofija Arsić, Dušanka Botunjac, Danijela Arađanski, Jovanka Šovljanski i Radmila Jovanović, a jednoglasnom odlukom svih prisutnih, dosadašnjoj predsednici upravnog odbora Violeti Jovanović poveren je novi četvorogodišnji mandat.

U godini kada Etno mreža slavi svoj jubilarni deseti rođendan, ohrabruje činjenica da je na ovoj skupštini bez obzira na brojne izazove, prevladao osećaj zajedništva kao temelj za strateško usmerenje i aktivnosti u 2015.

smrtovnice Osmrtnice