Završni čas male škole rukotvorina

Danas je održana završna radionica na temu pustovanja u okviru trodnevne male škole rukotvorina koju je organizovala Etno mreža uz direktnu podršku „Blic žene“ u prostoru Mixer house-a.

Preko 80 žena danas je imalo priliku da se upozna s pustovanje vune kao najstarijom tekstilnom tehnikom koja je globalno prisutna a u Srbiji obnovljena na inicijativu Etno mreže. Učesnice radionice su uz pomoć i instrukcije edukatora i demonstratora imale priliku da same naprave najstariju igračku - lopticu od pustovane vune. Prema reakcijama prisutnih, ova tehnika se pokazala kao najinteresantnija jer se lako savlada i pruža brojne mogućnosti za izradu različitih predmeta od vune uz pomoć sapuna i vode. Svesni činjenice da se danas vuna kao prirodan materijal u Srbiji baca i spaljuje, veoma se radujemo činjenici da postoji veliko interesovanje žena za edukaciju u ovoj tehnici. Glavna i odgovorna urednica „Blic žene“ Ružica Mevorah i dizajnerka Etno mreže Dušanka Botunjac su pozdravile prisutne učesnice i same se spremno uključile u rad i učenje.

Sve prisutne učenice uspele su da tokom radionice izrade loptice koje su nakon završetka predavanja ponele kući kao uspomenu na današnje druženje i podsticaj da nastave da razvijaju svoje veštnie u tehnici pustovanja vune ili nekoj drugoj tradicionalnoj tehnici.

smrtovnice Osmrtnice