Regionalni susret na Beogradskom sajmu turizma

У оквиру 36.међународног сајма туризма у Београду, на штанду Републике Српске одржан је састанак између представника Туристичке организације Републике Српске, Туристичке организације Бања Луке, представница струковних удружења из републике Српске и Етно мреже.

Циљ састанка био је упознавање и размена искустава међу удружењима произвођача рукотворина и туристичких организација из Републике Српске и Етно мреже, као и планирање заједничких пројеката који би резултирали проширењем активности Етно мреже на територију Републике Српске. Координаторка Етно мреже Софија Арсић је представила досадашњи рад Етно мреже и циљеве нашег удружења као и могућности за сарадњу уз подршку представништва Републике Српске у Београду у успостављању сарадње и институционалних контаката. Током састанка представљен је рад одабраних струковних удружења из Републике Српске - удружење ,,Дуга“ из Бања Луке, удружење ,,Осмјех жене“ из Лакташа, специјална библиотека за слепа и слабовидна лица из Бања Луке, као и Туристичка организација града Бања Луке која већ традиционално подржава локалне произвођаче и промовише њихов рад на сајмовима у земљи и иностранству.

Представљена удружења имају развијен сувенирски и одевни етно програм, уз рад на очувању змијањског веза и других аутентичних традиционалних мотива и знања, чиме прате високе стандарде квалитета и приступ Етно мреже што представља добру основу за регионално повезивање и сарадњу.

Предложено је да жене-произвођачи рукотворина из Републике Српске учествују на предстојећој жирираној изложби минијатура чиме ће сарадња између Етно мреже и струковних удружења из Републике Српске и званично бити започета.

smrtovnice Osmrtnice