Beograd najmlađima

Povodom proslave pravoslavne Nove godine, na platou ispred Starog dvora, održana je manifestacija “Beograd najmlađima” u organizaciji grada Beograda.

Pored mnogobrojnih izlagača kao što su Bambi-Banat, Turistička organizacija Beograda, JP Gradske pijace, sportski klubovi Crvena zvezda i Partizan i mnogi drugi, svoje rukotvorine su predstavile i članice udruženja ,,Panonke“ iz Pančeva. Članice ovog udruženja su Beograđanima predstavile tradicionalne rukotvorine izrađene u tehnikama tkanja, pustovanja i veza.

U okviru manifestacije je organizovan niz kulturno-umetničkih programa i kreativnih radionica prilagođenih najmlađima gde su deca moglada učestvuju u školi crtanja, da prave figure glavnih obeležja Beograda od gline, slikaju se sa sportistima i druže sa klovnovima i žonglerima. Na prilazu Skupštini među štandovima sa rukotvorinama i suvenirima, posebnu pažnju posetilaca privukao je štand članica iz Pančeva koje su pored izloženih proizvoda zainteresovanima demonstrirale i neke od tradicionalnih tehnika koje su posebno interesantne deci i mladima.