„Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“ u Beloj Palanci

Etno mreža je, u saradnji sa opštinom Bela Palanka, i uz podršku UN Women-a, organizovala okrugli sto na temu „Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“, u petak, 29. oktobra. Uz moderaciju SIlvane Tošić, vođen je razgovor na temu očuvanja autentičnih proizvoda ovog kraja i podršku koja je potrebna organizacijama proizvođača, zanatlija i preduzetnicima kako bi bili uspešni u daljem radu.

Skupu se odazvao veliki broj predstavnika lokalnih udruženja, ali i predstavnici Opštine, lokalne turističke organizacije i Ustanove kulture „Remizijana“. Učesnici su bili motivisani da iskažu šta im je potrebno od mera podrške kako bi se rad udruženja unapredio, a žene osnažile za dalji rad. One će dobiti priliku da se prijave za program podrške koji će uslediti u okviru projekta: obuka za nastup na društvenim mrežama, pisanje projekata, kao i dizajn i prezentacija proizvoda.

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koarci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“ koji finansira Evropska unija.

bp3.jpg
bp4.jpg
bp5.jpg
bp6.jpg
bp7.jpg
bp8.jpg
bp1.jpg