Obuka u istočnoj Srbiji

Обука која је започета 17.10.2011. У склопу пројекта „Запошљавање у руралним подручјима“, која је одржана у општинама Велико Градиште, Голубац, Зајечар, Кладово и Неготин, је завршена са пријемом и оцењивањем радова од стране стручних сарадника.

Већина учесница је завршила обуку са високим оценама, тачније 15 од укупно 35 учесница су добиле највишу оцену, што је још један доказ стручности едукатора који су водили обуке. Удружења и задруге које су учествовале су имале право избора технике коју би желеле да науче или усаврше и подигну на виши ниво. Едукација је вођена од стране водећих стручњака у земљи, из техника ткања, веза, златовеза, пустовања вуне.

Након завршетка обуке, финални радови су послати комисији која је проценила да су учеснице заслужиле похвале за труд и квалитет радова. Учеснице су истакле да су задовољне стекнутим знањем, сматрајући да ће им помоћи у унапређењу њихове тренутне понуде рукотворина и повећати продају. Такође су нагласиле да је један од бонуса рада са највећим стручњацима и тај што су стекла и одређена знања из дизајна и добиле увид у најновије трендове у области израде рукотворина.

smrtovnice Osmrtnice