„Zapošljavanje u ruralnim područjima“

У склопу пројекта „Запошљавање у руралним подручјима“, којег финансира Делегација Европске Уније у Србији, 30.08.2011. Етно мрежа је одржала састанак са представницима Града Зајечара, представницима Туристичке организације Зајечар и заинтересованим произвођачима рукотворина.

Ива Радић, менаџер извршне канцеларије Етно мреже, представила је досадашњи рад на пројекту и предстојеће активности као што су: организација специјализованих обука и семинара Граду Зајечару, учешће партнера у изложби минијатура итд. Такође, презентоване су и бројне могућности и видови сарадње локалне самоуправе и произвођача рукотворина (додела простора на коришћење, учешће у манифестацијама, рукотворине као протоколарни поклони…).

Снежана Јовановић, пројект менаџер Етно мреже, предочила је потенцијалним учесницама на пројекту непходност њиховог организовања у удружења или задруге. Објашњени су и разлози за повезивање: већи производни потенцијал, прављење лагера, усавршавање, размена искустава итд.

Представљени су медијски елементи предвиђени пројектом који би требало да јавност упознају са пројектом „Запошљавање у руралним подручјима“ и радом Етно мреже. Пројекат ће бити презентован и на интернету путем вести на wеб странама Етно мреже и партнера на пројекту, објављивањем новости на друштвеним мрежама и на посећенијим wеб порталима.

Представници града Зајечара на пројекту, су истакли да ће локална самоуправа подржати све активности у реализацији пројекта везане за Град Зајечар, и бити на располагању учесницама за савете и помоћ у промоцији њихових рукотворина.

smrtovnice Osmrtnice