Izložba u Beloj Palanci

U okviru projekta “Osposobljavanje žena i mladih za samozapošljavanje u okviru ruralnog razvoja Srbije“koji je pokrenula Etno mreža Srbije uz podršku Fonda za otvoreno društvo, 13. aprila u Beloj Palanci otvorena je izložba u prostoru Etno centra Udruženja Miris zavičaja.

Etno mreža pružila je pomoć u postavljanju izložbe, na kojoj je predstavljeno oko 50 eksponata od prirodnih materijala izrađenih tradicionalnim tehnikama pustovanja, veza i zlatoveza.

Izložbu su otvorile Dušanka Botunjac, dizajner Etno-mreže I mentor grupe, zajedno sa predsednicom udruženja \'Miris zavičaja\' Radijanom Živković, koje su predstavile Udruženje , rad na projektu I postignute rezultate.

Pozitivne utiske o radu sa grupom koja je prošla edukaciju o pustovanju vune iznela je Gordana Ilić, edukator tehnike pustovanja.

Izlozbi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, čija je podrška jednim delom pomogla u realizaciji ovog događaja, predstavnici Turističke organizacije, Narodne biblioteke, Zavičajnog muzeja, Direkcije za izgradnju I predstavnici Kulturnog centra Bela Palanka. Pridruzili su im se I predstavnici srednje škole \'Nikita Remizijanski\',predstavnici osnovne škole \'Ljupče Španac\', I predstavnici predškolske ustanove \'Dragica Lalović”.

Izložbu su zabeležili I lokalni mediji. Interesovanje prisutnih za tehniku obrade vunenog vlakna bilo je veliko, kao I zadovoljstvo predstavljenim proizvodima u tehnici pustovanja.

smrtovnice Osmrtnice