Počeli javni radovi

Održan je prvi sastanak sa učesnicama javnih radova čiji je nosilac NALED, a koji sprovodi Etno mreže sa ciljem da se angažuju nezaposlene žene iz pretežno ruralnih i nerazvijenih opština na izradi rukotvorina za potrebe protokola Vlade Republike Srbije.

Pored proizvoda koji nastaju kao izlazna vrednost projekta, a koji se koriste kao reprezentativni pokloni za diplomate, ovaj javni rad doprinosi profesionalizaciji žena kao proizvođača za tržište, koje se kroz javni rad i ekonomski osamostaljuju jer stiču nove veštine i izvor prihoda za sebe i svoje porodice.

Projekat podrazumeva tromesečni radni angažman za 46 nezaposlenih žena iz sledećih deset opština: Bela Palanka, Kučevo, Boljevac, Veliko Gradište, Negotin, Knjaževac, Beograd, Inđija, Pančevo i Odžaci.

Na prvom sastanku, žene su preuzele ugovore o radu i sve potrebne formulare, kao i repromaterijal za prvi mesec rada.

Dogovoren je i novi susret sredinom oktobra što je prilika za sve učesnice javnog rada da međusobno razmene iskustva i posavetuju se sa etnolozima i dizajnerima Etno mreže koji pružaju stručnu podršku i vrše nadzor kontrolu kvaliteta tokom javnih radova.