Mala škola pustovanja vune

Uz podršku Ambasade Australije u Srbiji i njene Ekselencije Ambasadorke g. Fini u petak 21. novembra 2014. godine održana je prezentacija pustovanja vune u International school of Belgrade za decu najmlađeg školskog uzrasta. Radionica je organizovana u cilju promocije i popularizacije tradicije i prirodnih materijala medju početnim razredima osnovne škole.

Nastavu u ovoj prestižnoj Beogradskoj školi pored mališana iz Srbije pohađaju i deca koja potiču iz različitih krajeva sveta. Opšte je poznato da su deca veoma kreativna što je i dokazano ovom radionicom. Deca su i ako su imala predložene zadatke za rad, samostalno uradila mnoge zanimljive radove od vune. Nizale su se figure u obliku srca, novogodišnje jelke, zvezde,loptice namenjene božićnom ukrašavanju i igri sa kućnim ljubimcima i mnogi drugi predmeti. Posebno je zanimljivo istaći da su se mnogi od njih po prvi put susreli sa vrstom materijala kao što je prirodna vuna tako da će ova radionica nadamo se ostati dugo u njihovom pamćenju kao jedno novo, interesantno iskustvo. Takođe je bilo veoma zanimljivo kada smo predstavili deci da će u sklopu radionice izrađivati različite predmete od vune i pokazali im materijal za rad, mnoga deca su iznenađeno konstatovala da nisu znala da postoje crvene, plave, zelene... ovce, s obzirom da je vuna bila obojena oni su simpatično zaključili da je i ovca bila šarena.

Radionici su pored predstavnika Etno mreže prisustvovali i predstavnici Ambasade Australije - Melinda Rio, prvi sekretar Ambasade se pridružila mališanima u kreativnom radu i igri. Nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i da ćemo imati priliku za nova druženja s ovom kreativnom decom.

smrtovnice Osmrtnice