Nagrada Etno mreži

Београд, 24. децембар 2012. -

Национална служба за запошљавање уручила је данас Годишње признање фирмама, локалним самоуправама и организацијама које су дале највише доприноса запошљавању у 2012. години. Свечана додела одржана је у Клубу Посланика, у Толстојевој улици у Београду, а признања су уручили Зоран Мартиновић, државни секретар Министарства радa, запошљавањa и социјалнe политикe, и Дејан Јовановић, директор Националне службе за запошљавање.

Етно мрежа је награђена за подршку развоју женског предузетништва и очување традиције, а признање је у име удружења примила Виолета Јовановић, председник Управног одбора. Она је истакла значај досадашње сарадње са Националном службом за запошљавање (НСЗ), посебно кроз пројекат Јавних радова, и навела да Етно мрежа и иначе кроз своје активности покушава да обезбеди женама могућност да свој хоби – израду традиционалних рукотворина – претворе у посао и сталан извор прихода за себе и своје породице. Подсетила је да Етно мрежа данас окупља око 400 жена у 24 удружења широм Србије, а потврда квалитета њихових производа је и сарадња са протоколом Владе Србије, чији представници данас користе традиционалне рукотворине као репрезентативне поклоне, у сусретима са колегама из иностранства.

Поред Етно мреже награђене су и три локалне самоуправе – град Чачак и општине Оџаци и Обреновац, четири компаније и пет најбољих филијала НСЗ – Крагујевац, Младеновац, Зрењанин, Пирот и Косовска Митровица.

Директор Националне службе за запошљавање, Дејан Јовановић, истакао је да су добитници признања у ово време економске кризе „хероји који служе за узор другима“.

smrtovnice Osmrtnice