„Poslovnom Beogradu – Etno mreža“

Рукотворине као пословни поклон

Београд, 2. октобар – У Галерији Радио-телевизије Србије (РТС), данас је свечано отворена годишња изложба рукотворина под називом „Пословном Београду – Етно мрежа“. Ова национална асоцијација произвођача рукотворина, у сарадњи са РТС-ом, представила је традиционалне ручне радове својих чланица из целе Србије. Торбе за лаптоп, мушки и женски шалови, кравате, традиционални српски пешкир, пустовани подметачи, грнчарија, торбице, обележивачи за књиге, само је део асортимана који ће посетиоци бити у прилици да погледају до 15. октобра, у аутентичној атмосфери креираној у Таковској 10 специјално за ову прилику.

Пословни поклони заузимају значајно место у пословној култури и могу представљати добар увод за успостављање позитивних пословних односа, као и начин да се захвали на успешној сарадњи. Етно мрежа овом приликом представља производе који су традиционални, а модерни, који садрже аутентичне мотиве, али и савремен дизајн. Ове рукотворине настале су у удружењима и задругама чланицама Етно мреже широм Србије, а гаранцију квалитета представља и чињеница да се у оквиру пројекта Јавних радова израђују производи које званичници Владе Србије користе као протоколарне поклоне у сусретима са страним државницима.

Свечан ом отварању присуствовали су пријатељи и сарадници Етно мреже – Зорица Никодијевић из протокола Владе Србије, Мете Кјуел Нилсен, амбасадорка Данске у Србији, Срђан Андријанић, портпарол Националне службе за запошљавање, и Јелена Петковић, директорка корпоративних послова компаније Тигар из Пирота. Испред Етно мреже присутнима се обратила Ен Пешић, члан Саветодавног одбора, а РТС, као коорганизатора изложбе представљали су помоћник директора Зоран Миликић, аутор изложбе Петар Ђиновић, и уредница и ауторка емисије Трезор Бојана Андрић.

Изложба ће бити отворена сваког дана од 10:00 до 20:00 часова, а у преподневним сатима за малишане из београдских вртића и основних школа биће организоване и демонстр