Izložba minijatura u Negotinu

Неготин, 7. март – Вечерас је у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину свечано отворена изложба минијатура Етно мреже под називом „100 жена – 100 минијатура“. Посетиоци ће моћи да виде радове жена из целе Србије, а међу њима је и пет награђених рукотворина чије ауторке су добиле вредне новчане награде. Изложбу су отвориле Горица Поповић, наша позната глумица, и Душанка Ботуњац, уметнички директор Дома културе у Неготину.

- Пре неког времена сам и сама кренула да се бавим ручним радом и схватила сам колико много жена има са изузетним даром за рукотворине. Етно мрежа окупља такве жене и то је фантастично. Ми смо сада у предворју Европе, а ја мислим да би тамо свакако требало да одемо са оним што је наше, што је наша традиција и посебност. Свакој жени саветујем – само напред, радите, све што излази испод ваших руку биће златно! Ручни рад је нешто што опушта, што радује, а ја лично мислим да лепота спасава свет, тако да ће ова лепота пред вама сигурно улепшати живот свима који је погледају – рекла је Горица Поповић отварајући изложбу.

Душанка Ботуњац је истакла да је посао Етно мреже визионарски и да јој је драго што се креће правим путем. Ово је друга по реду изложба минијатура, а она верује да ће манифестација постати традиционална.

Изложба је ове године организована у оквиру пројекта „Запошљавање у руралним подручјима“ који финансира Европска унија кроз програм РСЕДП2, а реализује Етно мрежа. Општина Неготин је један од партнера на овом пројекту, као и локална самоуправа у Кладову, које је наредно место где ће минијатуре бити приказане.

smrtovnice Osmrtnice