Priznanja učesnicima kolonije

Poslednjeg dana VI tkačke kolonije u Staparu, učesnicima su dodeljene nagrade. Na završnoj ceremoniji, svih 13 učesnika dobilo je uverenja o učestvovanju na koloniji. Najuspešnijim među njima uručena su i posebna priznanja u tri kategorije.

Priznanje za najlepši tkani komad u klečanoj tehnici ponela je Vesna Grujić iz Udruženja žena „Kreativna vizija“ iz Loznice. Za najbolji rad u klečanoj tehnici u kategoriji tehničke ispravnosti, nagrađena je Saranfiljka Ivin iz Udruženja invalida rada iz Šapca, za kvalitet koji je pokazala kao početnica u tkanju. Uz ove, dodeljena su još dva priznanja – En Godfri, supruzi američkog ambasadora za istrajnost i veštinu, i Tanetu Laketiću, studentu Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za iskazano umeće.

Ceremoniji su prisustvovala i deca iz osnovnih škola „Laza Kostić“ iz Gakova i „Branko Radičević“ iz Stapara, učesnici likovnog konkursa na temu ruža sa staparskog ćilima. Najuspešniji među njima su od grada Sombora dobili poklon pakete za likovne radove na kojima su oslikali staparski ćilim.

IMG_5534.png
IMG_5526.png
IMG_5527.png
IMG_5525 - Copy.png
IMG_5528.png
IMG_5512.png
IMG_5529.png
IMG_5531.png
IMG_5533.png