Etno mreža na beogradskoj Nedelji mode

U beogradskom Ekspo centru, u okviru ovogodišnjeg Amstel Fashion Week-a, postavljena je „Izložba neophodnih modnih detalja za jesen/zimu 2011/12 – Ready for Winter“. Među detaljima koje ne smete propustiti ove sezone nalaze se i proizvodi Etno mreže – ručno rađeni šalovi, kape, rukavice, šeširi, pojasevi i torbice. Radovi žena iz cele Srbije zauzimaju značajno mesto na ovoj modnoj manifestaciji koju svake večeri poseti više od 1.000 ljudi, zainteresovanih da vidi najnovije trendove i predloge koje im poznati modni kreatori predstavljaju za nastupajuću sezonu.

Etno mreža je na beogradskoj Nedelji mode prisutna kroz saradnju sa Slobodanom Batom Spasojevićem, našim poznatim modnim kreatorom, čija je nova kolekcija, upravo za ovu priliku, inspirisana etno motivima. Bata je odlučio da novu liniju uradi u saradnji sa Etno mrežom jer, kako sam ističe – „mi imamo predrasude kada je folklor u pitanju, a ja sam upravo hteo da pokažem ljudima kako ti modeli mogu biti veoma moderni, nosivi, interesantni, šik!“

Revija Bate Spasojevića, na kojoj će biti predstavljena nova kolekcija pod nazivom “City Folk Time”, biće održana 28. oktobra u Ekspo centru. On kaže da ovim naslovom želi da pokaže da dolazi vreme kada ćemo i u gradu moći da vidimo folk motive.

- Cilj mi je i da približim publici te motive koji su naši, kojima se drugi narodi diče, i koje i mi kupujemo kad odemo u inostranstvo, ali ih ovde zapostavljamo – zaključuje Bata Spasojević i dodaje da je saradnja sa Etno mrežom tek na početku, kao i da želi ovakve kolekcije sa etno motivima da plasira i u inostranstvu.

smrtovnice Osmrtnice