Javni radovi 2011

Etno mreži odobren je projekat Javni radovi 2011., koji se realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Ovim projektom angažovano je 110 žena iz 25 lokalnih samouprava širom Srbije koje će biti zaposlene u vremenskom periodu od 4 meseca. Osnovni cilj projekta pored zapošljavanja je i promocija i očuvanje kulturnog nasleđa Srbije. Proizvedene rukotvorine utemeljene su na vekovnoj tradiciji krajeva iz kojih žene proizvođači dolaze a tradicionalni proizvodi su osavremenjeni kroz moderan dizajn i adekvatno upakovani uz odgovarajuće certifikate. Rukotvorine koje budu proizvedene u okviru ovog projekta, koristiće se u svrhu protokolarnih poklona Vlade Republike Srbije.

Projekat Javnih radova krenuo je sa realizacijom 01. Juna 2011. godine.

JAVNI RADOVI ZA OSOBE SA INVALIDITETOM 2011.

Organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom u 2011. godini, koji je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje, takođe realizuje Etno mreža.

Ovim projektom biće zaposleno 65 lica iz 13 opštinskih samouprava u vremenskom periodu od 3 meseca.

Dugoročni cilj ogleda se u saradnji lica sa invaliditetom sa partnerima u lokalnoj zajednici uključujući institucije ali i privatni sektor. Istovremeno, očekuju se konkretni efekti u ekonomskom osnaživanju seoskog područja kroz samozapošljavanje lica sa invaliditetom i promociji seoskog turizma.

smrtovnice Osmrtnice