Licenca za Panonke

U novim prostorijama TOS-a u Pančevu, 7.6.2016. je organizovano svečano uručenje licence po standardu Etno mreže, za radionicu „Panonki“ iz Pančeva, koja je ovom prilikom obeležila i osam godina rada i delovanja udruženja.

Projekat licenciranja radionice u Pančevu podržala je gradska uprava koja je opredelila sredstva za sticanje licence, nabavku repromaterijala i pakovanja, kao i za zaštitu Banatske šare Jovanke Poznanov kao prepoznatljivog elementa tradicionalnog nasleđa ovog kraja, a koja je bila zastupljena na brojnim rukotvorinama prikazanim na izložbi u prostoru TOS-a.

Kroz postupak licenciranja, edukatori Etno mreže su radili sa članicama udruženja da usavrše veštine tkanja, necanja i pustovanja i kao rezultat, izdato je 13 sertifikata za edukatore koji su se osposobili za rad sa decom, mladima, proizvođačima i turistima.

Licencu je predsednici udruženja Jasni Vujičić, uručila Violeta Jovanović iz Etno mreže koja je pozvala gradsku upravu, prisutne Pančevce i lokalnu privredu da pruže dalju podršku Panonkama čiji proizvodi će postati deo protokolarnih poklona grada Pančeva.

smrtovnice Osmrtnice