Sertifikati za polaznike u Sremskoj Mitrovici

U završnici prve faze projekta „Podsticaj proizvodnji rukotvorina u Sremskoj Mitrovici“ održana je svečana dodela sertifikata polaznicama obuka u tehnikama tkanja i zlatoveza. Obuke je uspešno završilo 8 žena i 1 muškarac što je posebno ohrabrujuće s obzirom da pripadnici jačeg pola ređe pohađaju ovakve obuke. Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, koji je najavio spremnost da grad podrži sledeću fazu projekta u kojoj su planirani javni radovi i osmišljavanje dizajnirane linije proizvoda s motivima autentičnim za grad i region Srema.

Projekat je započeo u avgustu 2014. godine kada su okupljene predstavnice udruženja žena sa teritorije grada. Na edukativnim radionicama i seminarima učestvovalo je pedesetak žena dok je specijalizovane obuke u odabranim tehnikama uspešno pohadjalo njih 9 i kvalifikovalo se za naredne faze projekta.

Ovom prilikom upriličena je i izložba autentičnih motiva Srema i rukotvorina iz svih krajeva Srbije koje su sastavni deo asortimana Etno mreže.

smrtovnice Osmrtnice