„Umetnost je ženskog roda“

U prostoru Doma omladine u Beogradu održana je manifestacija povodom 10 godina „Blic žene“. Povodom ovog jubileja upriličena je izložba umetničkih radova žena o kojima je ovaj magazin pisao u protekloj deceniji.

Na izložbi „Umetnost je ženskog roda“ prisutni mogu da vide postavku odabranih rukotvorina Etno mreze uz radove 37 umetnica o kojima je pisala „Blic žena“. Na izložbi su predstavljene umetnice različitog senzibiliteta, autorskog rukopisa, a zastupljeni su različiti vidovi umetnosti, od lepe umetnosti, slikarstva, vajarstva, keramike do primenjene umetnosti, dizajna i mode.

Ova izložba predstavlja samo mali presek kroz raznovrsno i bogato stvaralaštvo naših umetnica o kojima je \\\\\\\'Blic žena“ pisala tokom proteklih deset godina.

Budući da je „Blic žena“ nebrojano puta do sada pružila podršku odabranim društveno odgovornim aktivnostima i inicijativama koje obezbeđuju prihod i radna mesta za žene u unutrašnjosti, poput Etno mreže, nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti i da ćemo proslaviti još mnogo uspešnih jubileja uz ovaj magazin koji provereno svi čitaju.

smrtovnice Osmrtnice