Završen konkurs za izložbu minijatura

У недељу 10. августа 2014. године завршен је конкурс за четврту регионалну изложбу минјатура. Ради великог интересовања аутора конкурс је био продужен 10 дана.

Укупан број пристиглих минијатура је 130, 53 минијатуре су ауторско дело жена из Републике Српске а 77 из Србије.

Радове су послале ауторке из: Београда, Малог Иђоша, Инђије, Бора, Бољевца, Кикинде, Новог Сада, Панчева, Вршца, Зрењанина, Великог Градишта, Трстеника, Оџака, Крагујевца и Неготина. Интересантно је истаћи да су на конкурсу учествовала 2 лица са инвалидитетом и 3 млада аутора. Ауторке из Србије послале су 31 минијатуру у техници веза, 17 у техници ткања, 13 у техници чипке, 10 пустованих и 6 грнчарских минијатура.

Из републике Српске на конкурс ,,100 жена-100 минијатура“ пријавиле су се жене из: Лакташа, Прњавора, Дубице Теслића, Невесиње, Требиња, Босанског Брода и Бања Луке са 43 минијатуре у техници веза и 10 у техници чипке.

Селекциона комисија која ће одабрати 100 најбољих минијатура заказана је за 29. август 2014 а овогодишњу изложбу крајем септембра моћи ће да види Београдска публика а након тога изложба ће се преселити у Бања Луку.

smrtovnice Osmrtnice