Duh tradicije u centru Beograda

Од четвртка, 22. новембра, љубитељи традиције поново могу да уживају у рукотворинама чланица „Етно мреже“.у простору Робне куће „Београд “ (Београђанка, у приземљу). На овој својеврсној изложби радова који су постали синоним за рафиниран спој традиционалних техника и модерног дизајна, посетиоцима ће бити представљени одевни предмети, сувенири и предмети за опремање ентеријера – радови жена из свих крајева Србије. Сви предмети су ручно рађени уникати, опремљени адекватним паковањем и сертификатима.

Поред галерије и едукативног центра у Бранковој 10 и етно галерије на Аеродрому „Никола Тесла“, ово је треће место у Београду на коме се могу наћи производи „Етно мреже“, националне асоцијације произвођача рукотворина.

Након скоро 20 година Београђанима и њиховим гостима поново су у центру главног града доступни производи приликом чије израде су оживљене старе, заборављене технике, а који су уз помоћ дизајнера уобличени у предмете свакодневне употребне вредности. Рукотворине су истовремено допринос оживљавању старих заната и прилика за Београђане и туристе да своје домове украсе традиционалним мотивима.

smrtovnice Osmrtnice