Kineska delegacija u poseti Etno mreži

Београд, 2. новембар – Делегација Свекинеске народне политичке консултативне конференције, која се налази у званичној посети Србији, посетила је данас едукативни центар и галерију Етно мреже у Бранковој улици број 10. Члановима делегације, на челу са госпођом Жанг Жонгминг, представљене су досадашње активности и пројекти Етно мреже, а презентоване су им и технике ткања и пустовања вуне, за које су гости показали велико интересовање. Они су имали прилике да погледају рукотворине жена из целе Србије, а занимало их је и какве су могућности за бављење ручним радом у нашој земљи и како изгледа сарадња Етно мреже и локалних удружења.

Делегација из Кине истакла је на састанцима, које је имала ових дана са званичницима Србије, да је једна од веома важних области потенцијалне сарадње између две земље управо културна сарадња, па је зато за ову посету одабрала Етно мрежу, као врсног чувара традиције и националног културног блага.

- Активности Етно мреже веома су значајне, како за запошљавање жена и стварање могућности за пласман производа, тако и за очување традиције и културне баштине вашег народа. Честитам вам на оваквој иницијативи и на досадашњим пројектима, и желим вам пуно успеха и убудуће – рекла је у разговору са представницима Етно мреже госпођа Жонгминг.

Она је од домаћина добила на поклон традиционални српски пешкир, а Етно мрежи је, у име гостујуће делегације, поклонила светски познату кинеску свилу.

smrtovnice Osmrtnice