Godišnja skupština u Velikom Gradištu

Godišnja skupština umetničko zanatske zadruge Jefimija, koja obuhvata članice iz Velikog Gradišta, Golupca i Kučeva je održana 16. aprila 2007. u novo opremljenim prostorijama centra za rukotvorine u Gradištu.

Agenda sastanka je obuhvatala reviziju ciljeva i usaglašavanje oko kalendara dešavanja na regionalnom nivou na kojima će zadruga biti predstavljena. Članice zadruge Jefimija su se takođe složile da će blisko sarađivati sa članicama zadruge \'Zanart\' iz Negotina u cilju objedinjenog nastupa na manifestaciji \'Dani Homolja u Beču\' koja će se odrzati 21. aprila 2007. Ovo dešavanje organizuje klub srpske dijaspore u Austriji pri čemu je očekivani broj posetilaca preko 1.500.

Događaj će uključiti prezentacije srpske privrede pored kojih će bii postavljeni i posebni štandovi s Etno proizvodima, uključujući i izvedbe narodnih plesova i etno muzike, zajedno s modnom revijom.

Cilj učešća Etno mreže na ovoj manifestaciji jeste da privuče pažnju srba u rasejanju koji bi investirali u očuvanje domaće tradicije što bi rezultiralo povećanjem prihoda i razvojem malih mesta u domovini iz koje su oni potekli.

smrtovnice Osmrtnice