„Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“ u Somboru

U ponedeljak, 01. novembra, održan je okrugli sto „Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“ u Somboru. Govornici su bili Jovanka Šovljanski, predsednica udruženja „Etnodom Gorocvet“ iz Inđije i Nemanja Sarač, predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a razgovoru se priključila i Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Sombora.

Uz moderaciju novinara Borislava Despotovića, vođena je diskusija o uspešnom radu lokalnih udruženja i potrebnim merama pomoći na lokalnom i nacionalnom nivou. Pored udruženja starih zanata, poljoprivrede i lokalnog razvoja, na skupu su bili i predstavnici Grada, lokalne turističke organizacije i mediji. Kao zaključak razgovora, istakle su se sledeće mere podrške koje bi udruženjima napravile razliku u radu: javni radovi, pomoć u procesima sertifikacije proizvoda, dobijanje prostora za prodaju rukotvorina, finansijska odrška za dizajn i pakovanje.  

Udruženja će dobiti priliku da se prijave za program podrške koji će uslediti u okviru projekta: obuka za nastup na društvenim mrežama, pisanje projekata, kao i dizajn i prezentacija proizvoda.

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koarci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“ koji finansira Evropska unija.

s1.jpg
s2.jpg
s3.jpg
s4.jpg
s5.jpg
s6.jpg