Kick Off sastanak

U sklopu projekta „Zapošljavanje u ruralnim područjima“, kojeg finansira delegacija Evropske Unije u Srbiji, 27.05.2011. Etno mreža održala je kick-off sastanak u Opštinskoj upravi u Negotinu.

Iva Radić, menadžer izvršne kancelarije Etno mreže i Nevena Simić , projektni menadžer iz NALED-a prisutnima su predstavile projekat i ciljeve projekta. Opšti cilj projekta je stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje i smanjenje iseljavanja stanovništva iz ruralnih područja Srbije, kao i poboljšanje kapaciteta Etno mreže kao razvojnog inkubatora za rast zaposlenosti u ruralnim područjima.

Predstavljene su odgovornosti partnera projekta, kao i predviđene radne aktivnosti. Ove aktivnosti će pospešiti očuvanje kulturne tradicije, poboljšati proizvodnju, umrežavanje etno udruženja iz regiona, mogućnost izlaska na inostrano tržište, kao i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima. Naglašeno je da će turizam i ugostiteljska industrija Srbije imati velike koristi od projekta, jer će proizvedene rukotvorine i prezentacije tradicionalnih veština obezbediti dodatnu turističku ponudu koja u ovom trenutku nedostaje u Srbiji.

Branko Marković, potpredsednik opštine Negotin, istakao je da će lokalna samouprava podržati sve aktivnosti u realizaciji projekta vezane za opštinu Negotin.

Dušanka Botunjac, stručni saradnik Etno mreže, naglasila je važnost očuvanja tradicije i mogućnost zapošljavanja u proizvodnji visokokvalitetnih rukotvorina.

smrtovnice Osmrtnice